180 души са посетили дома на Бойко Борисов в "Бояна“ за 2 г.

Премиерът ще бъде разпитан за кюлчетата след събирането на множество доказателства, обясни прокурор Боряна Бецова

У нас
14:44 - 19 Август 2020
1931
180 души са посетили дома на Бойко Борисов в "Бояна“ за 2 г.

"Изискахме материали от Националната служба за охрана (НСО) за броя на хората, които са охранявали дома на Бойко Борисов в „Бояна”. Приблизително по списъците, които получихме, там са минали около 180 души, сред тях служители от охраната, техническата поддръжка, хигиенисти и др. При толкова много хора, които са били в обекта през този период, задачата ни става двойно по-трудна". Това заяви в интервю за 24 часа Боряна Бецова, прокурор в Софийска градска прокуратура.

"Досъдебното производство беше образувано на 29 юли. То се води за това, че без надлежно разрешително е използвано специално техническо средство за събиране на информация (чл. 339А, ал. 1 от НК). „Това не означава, че разследването е ограничено само и единствено в рамките на този текст. Ще бъдат изяснявани всички обстоятелства – например кога са направени снимките и записите, истински ли са и т.н.”, обясни прокурорът.

"Единодушни сме, че премиерът трябва да бъде разпитан след събирането на множество доказателства, за да може при задаването на въпросите да сме стъпили на някаква база, най-малкото на експертизата, да очертаем времето и да бъдем по-конкретни", каза Боряна Бецова.

По думите й ще бъдат извършени разпити на хора след изготвяне на експертизата, която ще посочи датите, на които са направени снимките. "Така ще може да очертаем кръга на хората за призоваване. Ще се водят разпити и за това спазван ли е определеният ред за охрана и достъп в обекта", допълни прокурорът.