2 г. пробация за младежа, потрошил телефона на Поли Паунова на форума на ГЕРБ

Наказанието на 20-годишния Денислав Станоев е и за боя над протестиращи

Общество
13:35 - 07 Януари 2021
2147
2 г. пробация за младежа, потрошил телефона на Поли Паунова на форума на ГЕРБ

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Денислав Станоев, на 20 г., за причиняване на леки телесни повреди спрямо две лица по време на партийно събиране на ГЕРБ през август м.г. Това съобщиха от прокуратурата. 

Припомняме, че случката беше заснета от журналиста Генка Шикерова и публикувана на профила й във Фейсбук. От кадрите се вижда как по време на протеста пред сградата мъж с маска дърпа рязко телефона от ръцете на Полина Паунова и го хвърля.

Подсъдимият Денислав Станоев се е признал за виновен за това, че на 05.08.2020 г. в района на „София тех парк“, изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста Полина Паунова и демонстративно го захвърлил.

Денислав Станоев е признат за виновен и за това, че нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема). На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда.

Денислав Станоев е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Денислав Станоев е наложено едно общо най-тежко наказание - „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.