2 години от катастрофата с автобус край Своге

Новини
08:35 - 25 Август 2020
2521
2 години от катастрофата с автобус край Своге

Днес се навършват две години от тежката катастрофа с автобус край Своге. Трагедията взе живота на 20 души - 13 от които загинаха на място. 10 души бяха ранени след преобръщането на рейса в дерето.

Пътят все още е опасен и много натоварен. След катастрофата експертиза доказа че шофьорът е карал с 13 км повече от допустимото, а асфалтовата смес на пътя не отговаря на стандартите - горния слой има варовик, а не натрошен камък.След инцидента 3-ма министри подадоха оставки - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

Поддържаме пътя, но трафикът е голям и нямаме възможност за големи ремонти, заяви шефът на АПИ от мястото на катастрофата. Умолявам всички хора да направят така, че подобно нещо да не се случва, каза Стефка Григорова, една от оцелелите, която е загубила съпруга си.

"Някой извика "Обърнахме се, хората започнаха да пищят", започна сърцераздирателния си разказ оцелялата. Тя заяви, че не насочвам обвинения към някого, но иска да не се повтарят такива ужасни инциденти.

"Бяхме със съпруга ми един до друг, паниката бе ужасяваща. Видях как рейсът беше неуправляем, как се плъзгаше като шейна. Спомням си воя на линейките", допълни Григорова пред Би Ти Ви.