2-годишен разказва предишния си живот

Умрял в пожар като жена през 1993-та

Мистика
21:52 - 28 Октомври 2022
9937
2-годишен разказва предишния си живот

Майката на 2-годишния Люк от Охайо, САЩ, твърди, че детето й е разказвало за миналия си живот и това я плашело, съобщава Fox 2 Now. Според Ерика Руелман момчето в един момент започнало да се държи много странно - започнало да се тревожи за безопасността на къщата и по-късно започнало да нарича всички играчки Пам, въпреки че не познавали жени с това име.

„Попитах го коя е Пам? Той се обърна към мен и каза: „Е, това бях аз".

Попитах какво означава това. Той отговори:

„Преди бях аз, но умрях, качих се на небето и видях Бог, а след това Бог ме бутна обратно долу. Когато се събудих, вече бях бебе и ти ме нарече Лука", разказва Ерика.

Майката твърди, че е много смутена, тъй като в семейството никога не са говорили за Бог и не са обсъждали темите за живота и смъртта. Тогава тя уж решила да попита как е умряла Пам, на което получила отговор, че жената е починала в пожар. В същото време детето направило жест с ръка, обяснявайки, че Пам е скочила от покрива.

Ерика продължила да разпитва сина си за подробности и разбрала, че всичко се е случило в голям град, където има влакове. Така решила, че става въпрос за Чикаго. Люк се съгласил с нейните предположения.

Ерика решила да намери информация за пожарите в Чикаго. Така научава, че през март 1993 г. сградата на хотел Пакстън е била обхваната от огромен пожар и повечето гости били заключени на горните етажи. Този ден загинали 19 души, включително 30-годишната Памела Робинсън. Бягайки от огъня, тя скочи от покрива.

Когато пред 2-годишния Люк били поставени много снимки на непознати, сред които и снимка на Пам, се случило поредното чудо. Момчето посочило снимката на починалата жена и казало, че помни кога е направена.

Ерика започнала да разпитва за роднините на Пам и се свързала с дъщеря й. След разговора установила прилики между починалата жена и своя син.
„Научих, че Пам е била голям фен на американския певец Стиви Уондър. Люк наистина харесва тази музика“, казва Ерика. Според нея Люк скоро започнал да „пуска“ Пам и нямал какво повече да каже за нея.

Въпреки това Ерика смята, че случилото се трябва да бъде споделено с хората. „Тази история говори за единство и любов“, казва майката. Възможно е самата тя да е измислила тази история или детето наистина да е разказвало за Пам.