2 минути за Ботев? Бакшиши дават газ, докато вият сирените в София (СНИМКИ)

Новини
12:50 - 02 Юни 2022
3112
2 минути за Ботев? Бакшиши дават газ, докато вият сирените в София (СНИМКИ)

В паметния час 12 на 2 юни, под звуците на сирените, милиони българи спряха по улиците във всички градове на страната, за да почетат Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Въпреки дълголетната традиция всеки да спре мълчаливо за 2 минути, независимо къде е в този момент, нашенци отново показаха, че време за героите няма.

По големите булеварди на столицата, повечето коли все пак спряха, въпреки натовареното движение. Някои дори слязоха от автомобилите и застанаха на улицата докато не заглъхнаха сирените. 

На едно от най-оживените кръстовища в София – на бул. „Дондуков” и „Раковски”, потокът от коли замръзна за минута, но тарикати решиха да се възползват от зеления светофар и да се възползват от спрялото движение. Бакшиши с жълти коли изобщо и не помислиха да отдават почит и да се правят на патриоти, ами доволно дадоха газ, за да минат бързо и лесно по иначе твърде натоварените улици.

Почти всички пешеходци замръзнаха на място и не продължиха, докато сирените не спряха.            

На 2 юни сме щастливци, че имаме един от малкото мигове, в които се чувстваме единни и горди като народ и е престъпно да не отделиш някакви си 2 минути, за да почетеш хората, които дадоха живота си за нас, коментира пред Lupa.bg учител, който закъсняваше за часа си по математика в клас.

Снимки: Агнес Методиева