20 000 украински новобранци завършиха обучение във Великобритания

Украйна
14:28 - 08 Август 2023
1635
20 000 украински новобранци завършиха обучение във Великобритания

20 000 украински новобранци са преминали военно обучение по програмата INTERFLEX ("Интерфлекс") във Великобритания, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Операция "Интерфлекс" се провежда по стандартите на Кралските въоръжени сили. Програмата предоставя на новобранците умения на бойното поле, позволяващи им да защитават родината си от руската агресия.

Обучението е предназначено за нови доброволци, които са се присъединили към Въоръжените сили на Украйна, с малък или никакъв предишен военен опит, за да ги научи на уменията, необходими за оцеляване и ефективност в бойните действия на фронта.

Към средата на юни беше ясно, че в Обединеното кралство са обучени над 10 000 новобранци, а 20 000 беше целта до края на 2023 г., както се вижда в официалния сайт на британското министерство на отбраната.

Курсът на обучение се провежда в продължение на минимум пет седмици и включва боравене с оръжие, оказване на първа помощ на бойното поле, осведоменост за правото на въоръжен конфликт, тактика на патрулиране и обучение за работа в селска среда. 

Девет партньорски страни участват в програмата, сред които Канада, Австралия, Нова Зеландия, скандинавските страни и други.