20 години затвор за мъж, опитал се да ограби и убие служителка в затвора в Бобов дол

Новини
15:42 - 10 Юли 2024
2763
20 години затвор за мъж, опитал се да ограби и убие служителка в затвора в Бобов дол

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в грабеж, придружен с опит за убийство, като му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 20 години, при първоначален "строг" режим на изтърпяване на наказанието. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът привежда в изпълнение и наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му по други две дела, което следва да се изтърпи отделно. 

Той трябва да заплати на гражданската ищца и частна обвинителка сума в размер на 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от последната неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28 април 2023 г. до окончателното изплащане на сумата. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лв., а присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15 - дневен срок, считано от днес.

Припомня ме, че жена на 55 години, служителка на затвора в Бобов дол, стана жертва на грабеж на 28 април, на пешеходна алея в местността "Свети Спас" в Бобов дол. Инцидентът е станал около 19:00 часа. Извършителят нанесъл удари на жената и със сила е отнел дамската ѝ чанта. В нея е имало е имало около 40 лв., мобилен телефон и ключове, казаха тогава от полицията.

След нападението над жената, която работи в канцеларията на затвора, жители на Бобов дол организираха протест, с който настояха за по-сериозни мерки за безопасност в града.