20-годишен обра таксиджийка

Актуални новини
19:53 - 19 Септември 2020
2844
20-годишен обра таксиджийка

20-годишен младеж от ловешко село, издирван за много престъпления, бе закопчан в Пловдив след поредното престъпване на закона. Той заплашил с нож шофьорка на такси и обрал оборота й, съобщиха от полицията в града.

Малко преди полунощ на 16 септември при изпълнение на таксиметров курс 42-годишна пловдивчанка качила млад мъж, който трябвало да закара до село Труд. Клиентът извадил нож, опирайки го в гърлото на шофьорката и откраднал оборота от 100 лева.  Мъжът взел мобилния телефон на жената, за да няма връзка, слязъл от автомобила и избягал.

След съвместни действия на служители на РУ-Труд и отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Пловдив е установена самоличността на извършителя - криминално проявен 20-годишен, родом от ловешкото село Кирчево.

Обявявайки за общодържавно издирване извършителя на грабежа,  служителите на реда установили, че лицето се издирва от още няколко районни управления. Два дни по-късно униформени от Четвърто районно управление в Пловдив задържали  извършителя на грабежа. Срещу младия мъж има заведени 10 заявителски материли за кражби и един за грабеж. Към момента на деянието е изтърпявал наказание "пробация" за извършена кражба. Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор.