20 млн. струва на данъкоплатеца охраната на "независимите" Меган и Хари

Актуални новини
13:47 - 28 Февруари 2020
1924
20 млн. струва на данъкоплатеца охраната на "независимите" Меган и Хари

За финансовата независимост на двойката Хари и Меган Маркъл, която се отцепи с голям шум от задълженията си в кралското семейство, ще плащат, както винаги, британските данъкоплатци, разкри в. "Сън“.
 
Само за 24-часовата им охрана в Канада от прочутата местна Кралска конна полиция от  ноември насам на британския бюджет ще бъде представена сметка, с която годишните разходи за опазването им може да скочат до 20 милиона паунда. Толкова за т. нар. "финансова независимост“, която Хари и жена му афишираха като причина да загърбят задълженията си като херцози на Съсекс.


 
Говорител на канадското правителство заяви: "Тъй като те в момента са припознати като международно охранявани личности, Канада има задължението да осигури помощ за гарантиране на тяхната безопасност. Тя ще бъде прекратена през следващите седмици след промяната на техния статут“.


 
Промяната в статута им, който британските медии нарекоха "Мегзит“, настъпва официално след 31 март. Херцозите, очакващи банковите им сметки да набъбнат до един милиард паунда от сочни договори с корпорации, изрично подчертаха, че по право им се полага британският данъкоплатец да плаща за тяхната сигурност заради "публичния профил на херцога като роден в кралско семейство, заради неговата (на Хари) служба в армията и независимия профил на херцогинята (Маркъл)“, посочва "Сън“.
 
Бившият офицер от английската охранителна полиция Дей Дейвис заяви пред "Мирър, че Хари и Меган се държали така, сякаш "нито едно от правилата не се отнася до тях“.