20 високопоставени членове на "Хизбула" са убити заедно с лидера Хасан Насрала

Новини
18:05 - 29 Септември 2024
1082
20 високопоставени членове на "Хизбула" са убити заедно с лидера Хасан Насрала

Израелската армия съобщи, че е убила 20 от ръководните кадри на "Хизбула" от различен ранг при въздушния удар, при който загина и лидерът на групировката Хасан Насрала.

Огънят между двете враждуващи страни продължава, като ливански медии съобщават за най-малко 20 убити в южната част на страната.
  
Израелските сили за отбрана заявиха, че са убили Ибрахим Джазини, ръководител на охраната на Хасан Насрала, както и Самир Диб - дългогодишен съветник на лидера на "Хизбула".

Тялото на Насрала е било прибрано от лобното му място, уточниха от "Хизбула".  Групировката потвърди смъртта и на Али Караки - командир на южния фронт, както и на Набил Каук - заместник-ръководител на Централния съвет на "Хизбула", убит при израелски удар вчера. 

Израелската армия нанесе нови удари по цели на "Хизбула" в Ливан в последните часове, включително прецизен удар по предградието на Бейрут Дание, където се намира централата на шиитската групировка.

Рано тази сутрин израелски самолети са атакували "десетки терористични цели на територията на Ливан". Според ливански медии 17 души от едно семейство са загинали при израелски удар срещу долината Бекаа.