200 благоевградчани скандираха в подкрепа на кмета Румен Томов

В неделя пък се проведе автошествие срещу бедността

Новини
14:14 - 16 Февруари 2020
1691
200 благоевградчани скандираха в подкрепа на кмета Румен Томов

Около 200 благоевградчани се събраха в събота пред общината на митинг в защита на кмета на Благоевград Румен Томов.

Според тях мафията искала да го махне и да му отнеме изборната победа. Поводът за протеста е решението на Административният съд в Благоевград, според което Румен Томов е нарушил закона и не е успял да заличи своя търговска фирма в законовия срок. И заради това реши, че Общинската избирателна комисия трябва да отнеме правомощията на новоизбрания кмет. Решението се обжалва във ВАС.

Заради една административна грешка не трябва да се променя вота на благоевградчани, които го избраха. Той вече трети месец вади кирливите ризи и разкрива корупцията на предишното управление. Разхищенията на гърба на данъкоплатците са били чудовищни, затова и искат да го свалят, казаха ораторите на митинга. Сред тях имаше и странични наблюдатели, които пък ръмжеха под сурдинка и казваха-той си е виновен, не може едни документи за фирма да оправи, а иска община да ръководи, контрираха противниците на Томов.

На митинга бе заявена подкрепа за кмета и за ревизиите, които прави на предишното управление на общината. А ораторите заявиха, че дори пак да има избори, пак Томов ще бъде избран за градоначалник.

Сред привържениците на Томов на митинга имаше представители на БСП, земеделците, както и представители на десни партии.

В края на протеста дойде и кмета Томов, който благодари на хората за подкрепата и им обеща да продължи управлението в същия дух.

„На сегашното ръководство на Общината ще кажа – спрете да лъжeте и да се криете зад гърба на екипа „Камбитов“, оправдавайки собственото си бездействие и незнание. Истинските проблеми не са в наследството от екипа „Камбитов“, а в това, че в момента нищо не се случва и не се работи, и хората много скоро ще го разберат. На лъжата краката са къси!“

Така пък отговори на нападките досегашния градоначалник Атанас Камбитов.

В неделя пък се проведе автошествие срещу бедността.