2021-а си тръгва с дъждове

Актуални новини
09:35 - 27 Декември 2021
2066
2021-а си тръгва с дъждове

Последната седмица на 2021-а година започва с мъгливо време почти в цялата северозападна половина на страната. В часовете до обяд именно в крайните северозападни райони ще превали предимно дъжд.

Заради ниските температури там не е изключено дъждът да преминава в мокър сняг. Има риск от поледици. Следобед, вечерта и през нощта зоната с валежи ще премине от запад на изток над цялата страна. Температурите в топлата част на денонощието ще се задържат в интервала 8-13 градуса, като само в югоизточната част на страната термометрите ще показват до 15-16 градуса.

В планините ще е облачно с понижена видимост и валежи от дъжд. Снежната граница запазва нивото си от около 1700 метра. Денят ще е ветровит със силни пориви от югозапад, с които температурите следобед ще останат положителни, а снеготопенето ще продължи.

Във вторник валежи не се очакват, но ще остане облачно над цялата страна. В сряда и четвъртък южно от страната ни ще премине средиземноморски циклон със значителни валежи от дъжд в Югоизточна България. Дневните температури леко ще се понижат с 3-4 градуса.

В петък най-сетне ще видим слънцето. Облачността в последния ден на тази година ще се разкъса. Температурите отново ще тръгнат нагоре. В първия уикенд на 2022 година ще вдигнем чашите с шампанско със сутрешна мъгла в ниските райони, разкъсана облачност и слаби следобедни превалявания в източните райони.