2050-та бебетата се раждат без секс

Изкуственото зачеване побеждава естественото

Мистика
12:02 - 25 Юли 2020
4085
2050-та бебетата се раждат без секс

През 2050 г. хората на Земята ще се раждат с помощта на изкуствено осеменяване. В това е убеден създателят на анти-бебе хапчето Карл Джераси. Професорът от университета в Станфорд почина през 2015 г. на 92-годишна възраст. В своите прогнози за бъдещето той твърди, че след няколко десетилетия обществото ще промени изцяло основните си ценности, което ще се отрази на раждането.

Така че сексът ще остане само за удоволствие на хората, а за размножаване те ще прибягват до изкуствени методи за оплождане и това ще се превърне в основен начин за размножаване в развитите общества. Според Джераси съществуват само предимства в изкуствените методи за зачеване.

Професорът многократно изтъква, че хората в най-добрите си години, бидейки на върха на своята физическа и интелектуална форма, ще могат да замразят биоматериал, след което ще преминат през процедура на стерилизация. Всичко това ще позволи на жените да не мислят за тиктакащия биологичен часовник. Хората ще могат напълно да се отдадат на кариерата си, уверени, че техните деца ще могат да се родят в най-подходящия момент за това. Изкуственото осеменяване ще позволи абортите да бъдат изоставени, тъй като всички деца ще станат желани, аргументира се ученият.

Използването на изкуственото осеменяване като основен метод за зачеване вече е реалност в Европа, САЩ и някои азиатски държави. Проблеми могат да възникнат само в страни от Третия свят, където финансови проблеми или голямо влияние на религията върху човешкото съзнание ще се превърнат в пречка към раждането на бебета без секс.