22 ноември – 22 години без Майкъл Хътчинс

Топ
13:59 - 22 Ноември 2019
15183
22 ноември – 22 години без Майкъл Хътчинс

22 ноември - на този ден през 1997 година светът загуби един от основателите, вокал и текстописец на великата банда INXS – Майкъл Хътчинс. Считан за един от най-добрите гласове в рок музиката, австралиецът си отиде на 37-годишна възраст преди 22 години, но музиката му ще остане завинаги!

Майкъл е роден на 22 януари 1960 г. в Сидни, Австралия в семейството на Келанд и Патриша Хътчинс. Майка му е филмов и телевизионен гримьор. Майкъл е второто от общо трите деца в семейството. Израства в Хонг Конг, САЩ и Австралия. Често ходи с майка си на снимачната площадка и се запознава с много известни хора още като дете. Когато родителите му се разделят през 1976 г., Майкъл заминава с майка си за Америка за известно време, но после се връща в Австралия при баща си. Завършва гимназия в Сидни. В училище започва да свири в банди със свои приятели.

Професионална кариера:

След завършването на гимназия заедно с няколко приятели, един от които е и неговият съученик Андрю Фарис, сформират групата "The Farriss Brothers". По-късно подписват договор при условие, че променят името на групата на INXS – отражение на начина им на живот – always in excess (винаги повече).

Първите им три албума имат нищожни продажби. Но албумът от 1984 г. - "The Swing", дебютира на първо място в Австралия и им носи както слава и популярност, така и големи печалби. През 1987 г. издават албума "Kick", който ги поставя на първото място и в американските музикални класации с хита "Need You Tonight". Милиони копия от този албум са продадени в целия свят.

Животът на Майкъл е много екстремен. Включва много жени, алкохол, наркотици. След успеха на албума "Kick" групата започва да запада. Майкъл се опитва да започне кариера в киното, но първият му филм "Dogs in Space" от 1986 г. е изключително слаб. Следващият му филм "Frankenstein Unbound" от 1990 г. не успява да покаже таланта му, тъй като ролята му е много малка.

По това време професионалният и личният му живот се разпада. Влюбва се и по-късно започва да живее със съпругата на Боб Гелдоф – Пола Йейтс, което се отразява зле на кариерата му. През 1997 г. има среща с Майкъл Дъглас, за да използват песните му във филма "Face/Off". Хътчинс търси съвети от Майкъл Дъглас как да продължи да се снима в киното.

Майкъл с топ модела Хелена Кристенсен

Хътчинс не може да понесе спада в кариерата си, още повече след неуспеха на следващия му албум "Elegantly Wasted", който излиза през април 1997 г. Майкъл Хътчинс тръгва на турне с INXS, но на 22 ноември 1997 г. е открит мъртъв в стаята си в хотел "Ritz-Carlton" в Сидни. Според някои източници се е обесил, според други следствието по случая е установило, че Хътчинс се е самоубил с алкохол, кокаин, Прозак и други лекарства, намерени в кръвта му.

Интересни факти за Майкъл Хътчинс:

Имал е връзки с Кайли Миноуг, Хелена Кристенсен и Вирджиния Хей.

Има по-голяма сестра Тина, която работи като гримьор в телевизията. Има и по-малък брат Рет.

На 35-то място в класацията VH1's 100 Sexiest Artists.

Има дъщеря от Пола Йейтс – Тайгър Лили.

Ник Кейв е кръстник на дъщеря му

Ник Кейв, с когото са много добри приятели, изпълнява песента "Into My Arms" на погребението на Хътчинс.

Боно от U2 също е добър приятел на Майкъл Хътчинс. Посвещава му песента "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" .

Дискография:

с INXS

INXS (1980)

Underneath the Colours (1981)

INXSive - compilation album (1982)

Shabooh Shoobah (1982)

Dekadance (1983)

The Swing (1984)

Listen Like Thieves (1985)

Kick (1987)

X (1990)

Live Baby Live – recorded live around the world (1991)

Welcome to Wherever You Are (1992)

Full Moon, Dirty Hearts (1993)

Elegantly Wasted (1997)