224 милиарда VS 102 милиарда: Илон Мъск тренира активно за мача с Марк Зукърбърг

Магнатите взаимно се предизвикват за среща на тепиха, двубоят между тях може да донесе приходи от над 1 милиард

Изповеди
13:25 - 28 Юни 2023
4347
224 милиарда VS 102 милиарда: Илон Мъск тренира активно за мача с Марк Зукърбърг

Илон Мъск се готви активно за мача си с Марк Зукърбърг, съобщи в Туитър Лекс Фридман, известен черен пояс по джу-джицу, който има собствен подкаст.

"Вчера проведох импровизирана тренировъчна сесия с Илон Мъск в продължение на няколко часа", съобщи Фридман в социалната мрежа. "Изключително съм впечатлен от силата, мощта и уменията му, както в стойка, така и на земя. Беше епично", се казва в туита, придружен от снимка, в която Мъск хвърля черния пояс на земята.

"Наистина е вдъхновяващо да видиш Илон и Марк да тренират бойни изкуства, но мисля, че за света ще бъде далеч по-добре, ако тренират бойни изкуства, но не се бият в клетката. Въпреки това, както казва Илон, най-забавният резултат е най-вероятен...аз ще съм там за тях, без значение какво се случва".

В друг туит на Фридман се отбелязва, че евентуален "мач по джу-джуцу между Илон и Зук със сигурност би бил забавен обрат. Аз съм силно "за" това".

Провереният акаунт на Мъск обаче е отговорил на това с репликата "нека да го водим по пълните правила на ММА".

Милиардерът предприемач и собственик на Tesla, SpaceX и Twitter Илон Мъск иска да се бие в клетка с Марк Зукърбърг, а шефът на Facebook е готов за това.

Мъск предизвика Зукърбърг като се надсмя на компанията на Марк Meta, която се готви да пусне услуга, конкурентна на Twitter.

„Сигурен съм, че Земята няма търпение да бъде под палеца на Зук без други възможности“, каза Мъск. „Поне ще бъде „разумно“, добави той.

Предприемачът, роден в Южна Африка, след това добави: „Аз съм готов за мач в клетка, ако той е хахахаха.“

Зукърбърг отговори в Instagram, която е собственост на Meta, с екранна снимка на туита на Мъск, озаглавен: „Изпрати ми местоположение“.

 „Ако това е истина, ще го направя “, написа Мъск в Twitter в отговор на Зукърбърг.

По-късно той добави “Октагонът във Вегас“, имайки предвид мястото, използвано за битки за Ultimate Fighting Championship. Подобни мачове бяха популяризирани от бойците в свободен стил или MMA франчайзи. Под „октагона“ се има предвид клетката около тепиха, тъй като тя има осем страни.

Ако двамата милиардери наистина се озоват в октагона, съдийството на мача може да се води от еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон, който трябва да се срещне с Мъск и Зукърбърг по време на пътуване до САЩ тази седмица.

Попитан дали заканите за истински бой са сериозни, говорител на Meta каза пред Verge: „Историята говори сама за себе си“.

Мъск често има непредвидим стил на управление. Откакто купи Twitter за 44 милиарда долара миналия октомври, той съкрати хиляди работници. Известен е с грешките си в платформата, която притежава.

„Прострелял ли съм се в крака с туитове няколко пъти? Да“, каза Мъск в интервю за BBC през април. „Мисля, че не трябва да туитвам след 3 сутринта.“

Наистина, Зукърбърг може да има предимство, ако споровете между милиардерите действително се превърнат във физически: изпълнителният директор на Meta се зае с бразилско джу-джуцу по време на пандемията от COVID-19, като спечели първия си местен турнир в Калифорния миналия месец.

Но пък 51-гoдишният Mъcĸ имa пpeдимcтвo пpeд Зyĸъpбъpг пo oтнoшeниe нa мacaтa. Тoй твърди, чe e yчacтвaл в „иcтинcĸи жecтoĸи yлични бoeвe“, дoĸaтo pacтял в Южнa Aфpиĸa.

Ако се състои, евентуалната схватка между Мъск и Зукърбърг може да се окаже една от най-зрелищните за всички времена.

На ринга ще се изправят общо 326 милиарда долара. Шефът на Tesla, SpaceX и Twitter ексцентричният Илон Мъск притежава 224 милиарда долара и е най-богатият човек в света, а собственикът на Meta Марк Зyĸъpбъpг е два пъти по-бесен. Той има 102,4 милиарда долара.

Евентуалният двубой между магнатите може да донесе приходи от над 1 млрд. долара, които те да дарят за благотворителност, коментират познавачи.