2,5 години затвор за ало-измамник

Новини
15:38 - 15 Август 2019
2076
2,5 години затвор за ало-измамник

Две години и шест месеца лишаване от свобода ефективно получи от великотърновския районен съд телефонен измамник. Я.Н. е осъден за това, че на 15 декември 2018 г. възбудил и поддържал заблуждение у жертвата си Д. Н. с цел да й измъке сума в особено големи размери.

Мъжът е криминално проявен и досега няколко пъти е лежал в затвора за телефонни измами. Скоро след поредното си излизане на свобода той позвънил на бабата и се представил за лекар, като казал, че синът й си е счупил крака и тя трябва да му даде 29 800 лв. Веднага след това й се обадил за втори път, като се представил за полицай. Тогава обяснил, че жената трябва да съдейства за залавяне на телефонен измамник и да им даде всичките си пари и златни бижута.

Жертвата се вързала на измамника и му дала всичките си налични пари - общо 6780 лв., които оставила в торба пред външната врата на дома си. Минути по-късно парите били взети от „мулето”, изпратено от измамника. Полицията обаче успя да залови мошеника и днес той е вече осъден ефективно.