26-годишен инженер стана депутат от ДПС

Политика
13:46 - 06 Октомври 2022
5880
26-годишен инженер стана депутат от ДПС

Път на младите в политиката - четвъртият депутат от Смолянския регион е младият инж. Анджей Джандев, втори в листата на ДПС. Движението печели втори мандат след преразпределение на гласовете по системата  Хеър-Ниймайер.

На последните избори по тази система депутат стана Зарко Маринов от ДБ. По-рано, пак след подобно преразпределение на гласовете, народен представител стана Петър Кадиев от АБВ.

Хеър-Ниймайер за трети път отстранява от пътя до Народното събрание Емил Хумчев от БСП. Новият депутат – 26-годишният Анджей Джандев, е родом от златоградското Старцево.

Той е роден на 03 октомври 1996 г. Джандев е електроинженер, завършил в „Технически университет“- София. Работи като експерт – търговия с електрическа енергия, диспечиране и изготвяне на търговски графици, прогнозиране и планиране на търговско портфолио към борсовите пазари.

 Владее английски език. Джандев е председател на Общинската структура на ДПС- Златоград. В новата история на България ДПС за втори път печели два мандата в Смолянски регион.

През 2009 година по същия начин в Народното събрание отива Елин Андреев от Девин. Към днешна дата окончателно Смолянска област ще бъде представлявана от д-р Красимир Събев  "ГЕРБ-СДС", Михал Камбарев  "ПП", Хайри Садъков  и Анджей Джандев ДПС.