26 убити при руски атаки в Украйна

Почти всички жертви са от многоетажния блок в Уман

Украйна
12:19 - 29 Април 2023
2785
26 убити при руски атаки в Украйна

Общият брой на убитите от вчерашните руски ракетни удари в Украйна е 26 души. Десетки са ранени, някои от тях остават в болница. Президентите на Украйна, Чехия и Словакия запазиха минута мълчание в памет на жертвите по време на срещата им вчера. Няколко от убитите са деца.

Посещението на държавните глави на Чехия и Словакия в Киев, съвпадна с поредната вълна ракетен обстрел на украински градове. Подписването на официалните документи беше помрачено от новината за десетките убити и ранени.

"Ще помоля всички присъстващи за момент на тишина в памет на всички възрастни и деца", призова Зеленски.

Почти всички жертви са в многоетажния блок в град Уман, който беше ударен от ракета. Часове след като останаха бездомни, жителите му трябваше да се крият. За втори път в съботния ден беше обявена въздушна тревога и хората тръгнаха към бомбоубежищата.

"Не се срамувам да призная, че ги мразя. И не говоря само от мое име, а от името на всички тук. От името на наемателката ми, която прескачаше през терасите на 9-я етаж, за да се измъкне жива", разказа Светлана Шинкорук, домоуправител на ударения блок в Уман.

"Докато се крием тук няма да се предаваме. Ще подкрепяме духът на нашата страна. Знаем, че сме непобедими", обясни от своя страна София Кришко, 13-годишна жителка на ударения блок, цитира Нова тв.