27-годишен здрав и прав англичанин умря след "Астра Зенека"

Джак Ласт бил спортист без никакви хронични заболявания

Топ
20:06 - 28 Април 2021
7700
27-годишен здрав и прав англичанин умря след "Астра Зенека"

Съвършено здрав и атлетичен инженер на 27-годишна възраст от Великобритания е починал три седмици след като получил първата ваксинация от "Астра Зенека". Единадесет дни преди смъртта си Джак Ласт отишъл в болница с оплаквания от главоболие, съобщава "Дейли Мейл".

Младежът е починал в болница в Кеймбридж на 20 април. Според думите на негови близки, Джак е обичал да спортува, отличавал се е с добро здраве и бил изненадан от това, че му предложили да си направи първата доза от ваксината.



Във Великобритания препаратът се разпространява сред приоритетни групи и до момента в страната все още не е дошъл редът на хората под 40- годишна възраст. Сестра му е разказала, че  Джак все пак е отишъл на срещата във ваксинационния център на 30 март.

И сега опустошеното от мъка семейство иска да знае не само какви са причините за смъртта на техния роднина, но и защо въобще му е предложено да получи тази ваксина.



Близките очакват резултатите от аутопсията, които ще потвърдят причината за внезапната смърт. Възможно е тя да е била свързана с ваксинацията, тъй като преди да я получи, Джек никога не се е оплаквал от здравето си.



Ваксината "Астра Зенека" може да е свързана с редица опасни усложнения и смъртни случаи по света, но според специалистите от ЕМА ползите от препарата са повече от вредите.