27-годишният Петър Пеев се изправя пред съда за убийство

Младият мъж е готов да признае вината си, за да му се намали присъдата

Общество
14:12 - 15 Юни 2023
1735
27-годишният Петър Пеев се изправя пред съда за убийство

27-годишният Петър Пеев от Поповица, обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на своя съселянин Йордан Минков, поиска делото да мине по съкратената процедура. За да стане това младежът трябва да се признае за виновен. 

На 12 юни м.г. Минков и синът му Петко пили алкохол с техни приятели. Тръгнали да се прибират, но в района на гарата се засекли с Пеев, който също бил в нетрезво състояние. Младежът имал стар спор с бащата, приближил се до него и го ударил. Йордан Минков загубил равновесие, паднал и си ударил главата в цимента. Два дни по-късно, на 14 юни, мъжът издъхнал в следствие от нараняването. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда. 

"Считам, че са нарушени правата на наследниците. Деянието е квалифицирано неправилно, че е причинена лека телесна повреда. С оглед на материалите по делото това е било най-малкото средна", заяви в залата адвокатът на семейство Минкови Делчо Джубелиев. Той посочи, че е изразил мнението си още преди време, но от прокуратурата не били съгласни с него. "Не може да удряш човек в нетрезво състояние с юмрук в лицето и да не очакваш, че той ще падне и ще си удари главата", каза още адвокатът. 

Другите страни по делото определиха възражението му като неоснователно. "Правната квалификация е резултат на анализ на доказателствата и направените екпертизи", каза адвокатката на Петър Пеев Светлана Паскалева. Съдия Момчил Найденов се съгласи, че няма процесуални нарушения. 

Делото беше отложено за 11 юли, защото пострадалите имат право да обжалват решението на магистрата в 7-дневен срок.