28 февруари: Коронавирус в България няма!

Актуални новини
08:17 - 28 Февруари 2020
2856
28 февруари: Коронавирус в България няма!

Към 28 февруари, петък, положителни резултати от пробите за коронавирус у нас няма. Това каза днес шефът на ВМА д-р Венцислав Мутафчийски на ежедневният бирифинг на болницата заради коронавируса, предаде Нова телевизия.

19 проби са направени в лабораторията на ВМА и са отрицателни. В националната лаборатория - 21 и са отрицателни. По три проби са си разменили лабораториите за допълнителен контрол. Това е между лабораторен контрол, Европейска практика е и ние го правим, обясни още той.

В качеството на апаратурата и подготовката на кадрите нямаме съмнение. В днешния ден продължават изследванията. Ако има положителни проби, ще бъдете уведомени веднага, още в първите минути, категоричен бе Мутафчийски.

Националният оперативен щаб отново заседава днес във връзка с COVID-19, съобщи пък Би Ти Ви.

У нас десетки хора остават под наблюдение в здравни заведения в различни градове заради заплахата от новия коронавирус.

В същото време официалните данни на министерството на здравеопазването сочат, че заразата все още не е достигнала България. Отрицателни са резултатите във всички проби на пациенти, изследвани до вчера за наличие на опасния вирус.

В девет области в страната под наблюдение в болница са общо 40 души. Най-много - общо 14, са във Военномедицинска академия в София.

Здравните власти обаче признават, че появата на коронавируса и у нас, е само въпрос на време.