3 часа Стоичков и Карл Люис раздават автографи в Пазаржик

Вчера българинът предизвика световния лекоатлет да тичат заедно, като му подари 30 метра преднина

Новини
19:00 - 24 Септември 2023
3613
3 часа Стоичков и Карл Люис раздават автографи в Пазаржик

Многобройни почитатели на Христо Стоичков и Карл Люис отидоха на площад "Константин Величков" в Пазарджик за среща с легендарните спортисти.

Тяхното посещение в Пазарджик е свързано с откриването на "Градината на света". Проектът на общината носи послание за мир и единство на всички страни по света.

"Чувствам се като у дома си в Хюстън и е чудесно да видя толкова много деца." С тези думи, обявеният за спортист на ХХ век Карл Люис се обърна към хилядите, дошли да го видят на живо. "Развълнуван съм да бъда в прекрасен град, който е посветен на мира. Децата го заслужават и аз съм щастлив, че съм част от "Пробега на мира", който се провежда вече много години, добави Люис.

Той каза, че пробегът спира на много места, но Пазарджик е "много специална спирка, защото в него има цяла градина, посветена на мира, на любовта и на разбирателството". Едно от големите неща, които човек може да прави като спортист, е да пътува и да среща различни хора, но никъде по света не съм виждал нещо толкова посветено на нашето бъдеще и с нетърпение искам да се върна, за да видя как този проект на мира се развива, расте и разпространява посланието, за което Шри Чинмой (основател на "Пробега на мира" през 1987 г.) винаги е говорил - свят на мир, което е нормално за всеки, каза още Карл Люис.