3 фрази, които издават, че мъжът е стиснат

Не всеки скъперник се разкрива лесно

Новини
11:57 - 13 Август 2024
1939
3 фрази, които издават, че мъжът е стиснат

Не всички дами избират мъже според дебелината на портфейла си, но със сигурност никоя не иска да се среща със скъперник: в това няма много приятно. Може да е трудно да разпознаете алчния мъж, но фразите, изброени по-долу, ще ви помогнат.

Жените, които имат смелостта да повдигнат въпроса за парите в една връзка, често са наричани меркантилни. Мнозина все още вярват, че всяка жена просто трябва да се задоволи с каквото и да е и не бива да мисли за други радости. Има, разбира се, дами-ловци на дебели портфейли, но по-голямата част от нежния пол не е толкова егоистична. Дамите просто не искат да попаднат на скъперници.

Но, за съжаление, идентифицирането им не винаги е лесно: не всеки скъперник се разкрива лесно. По правило прекалено стиснатите представители на силния пол се разкриват във фрази, които дамите не бива да пренебрегват.

„Защо ти трябва това?“

Такава фраза сама по себе си, разбира се, не носи негативно послание: може да възникне ситуация, в която човек, гледайки изненадано вашата колекция от фигурки на фламинго, да попита защо имате нужда от такива нещо.

Въпреки това си струва да внимавате, ако мъжът непрекъснато пита защо ви е необходим нов смартфон (който сте купили със собствените си пари), допълнителен сос в ресторанта или пуканки в киното. В този случай има доста голяма вероятност той наум да пресмята вашето „прахосничество“ и се възмущава от него.

И това може да бъде първият „червен сигнал“ за друго неприятно качество у мъжа - да контролира строго живота на половинката си, решавайки вместо нея какво да яде и какви неща да използва. Ако мъжът, склонен към скъперничество, не е вашата мечта, по-добре е да се отървете и от досадника, който все ви натяква за тези или онези разходи. Просто ни намерете някой по-достоен.

„Да не мислиш, че съм милионер?“

Тук може би няма нужда да обясняваме нищо: ако мъжът дори не си направи труда да придаде мисълта си малко по-учтиво, не трябва да разчитате, че е щедър. Ако да излизате със скъперник не е вашият вариант, при тази фраза просто му покажете червен картон.

„Плащаме наполовина“

Тук няма нищо лошо в предложението - сметката в ресторант или кафене да се плаща по равно. Ако мъжът предполага, че дамата ще иска да плати сметката си, е повече от логично да го каже.

Трябва да обърнете внимание на тази фраза, ако е произнесена с категоричен тон. Такъв, който ни най-малко не загатва за възможността мъжът, като джентълмен, да почерпи. Това отношение издава веднага скъперника.

Както можете да видите, за да разпознаете скъперника, не е нужно да отделяте много време: тези три фрази ще ви помогнат да го идентифицирате на секундата.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.