3 години след операцията: Деси Радева дава курбан

Съпругата на президента живее втори живот

Актуални новини
14:30 - 15 Април 2024
5898
3 години след операцията: Деси Радева дава курбан

Съпругата на Румен Радев - Десислава, дава курбан за здраве на близки и приятели, издадоха хора от обкръжението й. Събитито ще се състои тези дни, а поводът е сложната операция, която първата дама претърпя точно по това време през 2021 г.

Преди три години Деси Радева беше подложена на операция заради тежкото състояние, в което се намира, след като стана ясно, че има три аневризми в мозъка.

През февруари същата година тя преболедува Ковид-19, а няма и два месеца по-късно бе оперирана от специалистите в неврохирургията на столичната болница "Св. Иван Рилски“.

Там тя постъпи със силно главоболие, което продължило няколко поредни дни, докато склонила да потърси лекарска помощ. В крайна сметка се оказа, че Радева е имала 3 аневризми на мозъка, които бяха отстранени по оперативен път, и всяка секунда е била от решаващо значение за живота ѝ. Единствено бързата и адекватна намеса на специалистите тогава я спасява от тежки последствия.

Вече трета година по съвет на близки Десислава събирала най-доверените до себе си хора, за да ги почерпи за здраве.

Сред народа тази традиция е известна като правене на курбан. Първата дама все още не е говорила публично за преживяното тогава, но е факт, че операцията коренно я промени в емоционален план. След интервенцията и възстановяването си от нея съпругата на Румен Радев се обърна към духовното.

Само година по-късно тя измина пеш поклонническия маршрут "Камино“ в Испания, който хиляди хора от цял свят извървяват с цел пречистване и умиротворение. Тя отсъстваше от страната около месец, за да измине дългия 800 км път, а след мистериозното си завръщане не сподели нито дума за изживяването.

В края на миналата година президентшата отново имаше неприятности, свързани със здравето. Тя се появи на събитие в Бургас със счупена и гипсирана ръка. След като фотообективите запечатаха контузията, в социалните мрежи тръгнаха редица слухове. 

В крайна сметка Радева реши да разсее всички спекулации и сподели, че става дума за битов инцидент в правителствената вила "Калина“ в резиденция "Бояна“, където с държавния глава живеят вече втори мандат. Месец по-късно гипсът беше свален и ръката на Деси се възстанови напълно, пише "Ретро".