3 години затвор за мъж, държал марихуана с цел да я разпространява

Новини
13:40 - 23 Ноември 2023
1850
3 години затвор за мъж, държал марихуана с цел да я разпространява

Мъж на 38 години ще търпи наказание в размер на три години лишаване от свобода, при първоначален “строг режим”, за държане на наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от пресцентъра на Районния съд в Казанлък.

Това става след споразумение, одобрено от Окръжния съд в Стара Загора. 

Пред съдебния състав обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 25 април т.г. в Казанлък без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурскорите, е държал с цел разпространение коноп на стойност над 1100 лева.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Съдът е определил от наложеното наказание да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Пред съда подсъдимият е декларирал, че разбира обвинението, признава се за виновен, както и че е съгласен с последиците на споразумението, което доброволно е подписал. 

При проведени процесуално-следствени действия в жилището, обитавано от подсъдимия, е намерена марихуана, съхранявана в стъклени буркани, посочват от съда.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.