3 месеца условно за пиян шофьор без книжка, ритал полицай и потрошил патрулка

Крими
17:10 - 01 Декември 2022
1757
3 месеца условно за пиян шофьор без книжка, ритал полицай и потрошил патрулка

Пиян шофьор без книжа, ритал полицай и потрошил патрулка в белишкото село Краище получи присъда от 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

38-годишният Д. А. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от съда в Разлог. Освен условната присъда той е наказан и с обществено порицание. На таблото в сградата на кметството в Краище 1 месец ще стои присъдата му, за да се чете от всички негови съселяни.

Инцидентът е от 14 февруари т. г., когато в полицията е получено съобщение, че лека кола се е забила в оградата на частен имот, а шофьорът избягал. Полицаите са намерили колата, а при извършената проверка на 38-годишния водач е констатирано, че не притежава свидетелство за управление и е във видимо нетрезво състояние. В хода на проверката, мъжът не изпълнил полицейско разпореждане да остане на място и е проявил агресивно поведение, оказал съпротива, псувал и обиждал униформените, нанасяйки удари в областта на краката на един от полицейските служители. Причинил му лека телесна повреда, изразяваща се в навяхване на лява колянна става и охлузване на ляво коляно. След това пияният мъж с ритници повредил и патрулката, като  деформирал и счупил елементи и части на дясна задна врата - облицоваща кора, ръчка за сваляне на стъклото, облицовка на кабелите под вратата, долен праг, закачалка, панти и обтегачи.

За трите обвинения - нанасяне на лека телесна повреда, увреждане на имущество и хулиганска проява получи 3 месеца условно и обществено порицание. Ще плати и 650 лв. разноски по делото.