30 души са задържани при 160 спецакции срещу купения вот

МВР е реагирало на 168 сигнала за търговия с гласове

Общество
20:00 - 15 Октомври 2024
9345
30 души са задържани при 160 спецакции срещу купения вот

До този момент 30 души са задържани при 160 спецакции на полицията срещу купуването на гласове. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев. Вътрешният министър увери, че МВР не пропуска нито един сигнал. Междувременно и днес се проведе поредна акция във видинския квартал "Нов път".

Полиция и жандармерия търсиха днес купувачи и продавачи на гласове във видинския квартал "Нов път". Задържани са четирима души.

По време на акцията са проверени питейни и увеселителни заведения, магазини, фирми за бързи кредити, заложни къщи и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. От началото на предизборната кампанията до сега МВР е реагирало на 168 сигнала за купуване на гласове.

"Нашите служители не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във всеки един сигнал и обстоятелство, което е свързано с купуването и продаването на гласове.", заяви вътрешният министър Атанас Илков. 

"Сигурно сме втръснали на всички с това кое е основното ни задължение, но така е по законодателството - основното задължение на служебното правителство е провеждане на честни и прозрачни избори.", каза от своя страна премиерът Димитър Главчев.