30 двойки в Ловеч празнуват "златна сватба"

Половин век в семейно разбирателство е повод за радост

Топ
17:41 - 12 Февруари 2023
5050
30 двойки в Ловеч празнуват "златна сватба"

Над 30 семейни двойки в Ловеч ще отпразнуват своята „златна сватба“. По повод Седмицата на брака в България (7 - 14 февруари 2023 г.) Община Ловеч организира утре празнична среща с коктейл за семейства с 50-годишен брак. Писмено и лично бяха поканени всички, които са сключили граждански брак през 1973 г. и нямат отразени разводи. Потвърдилите участие са 33 двойки, които в момента са в града и могат да присъстват, съобщават от общинската администрация.

„Семейството е важна институция. Моето дълбоко убеждение е такова, както и на по-голяма част от българите. В този смисъл не за първа година Община Ловеч отбелязва Международната седмица на семейството. Тази година решихме да се обърнем към хората, които са преживели половин век заедно в сговор, заедно са преодолявали трудности, но са имали много споделени мигове на щастие", каза за БТА кметът на общината Корнелия Маринова. 

Тя пожела повече млади хора да помислят над това колко е важно семейството като институция и да има последователи. В сговорното семейство, в което цари разбирателство, подкрепа, толерантност, децата растат щастливи, посочи още Маринова.

От общинската администрация припомниха, че Седмицата на брака е част от Международната седмица на брака, която се състои всяка година от 7 до 14 февруари в над 27 страни по света. Това е празник на доброволния съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си.