30 години по-късно се събра една от най-опасните нападателни двойки

Стоичков се видя с Ромарио, подари фланелка на ЦСКА на Бебето

Спорт
12:26 - 08 Август 2022
4827
30 години по-късно се събра една от най-опасните нападателни двойки

Христо Стоичков е на мисия в Бразилия и Аржентина, за да направи серия ексклузивни интервюта с легендарни футболни личности за медията „Унивижън“, в която е основно острие.

Единственият българин, носител на „Златна топка“, е анализатор, но и главно оръжие за срещите със звезди от миналото и настоящето на играта.

През изминалите 12 месеца той бе в Манчестър Сити и интервюира мениджъра Пеп Гуардиола и спортния директор Чики Бегиристайн, направи интервю с Юрген Клоп в Ливърпул, със звезди на ПСЖ, Барселона и т.н.

За българската легенда няма затворени врати из световния футбол, като поредната му мисия е в Южна Америка.

Първите двама „в мишената“ са световните шампиони с Бразилия от 1994-а Ромарио и Бебето.

"Бразилия винаги е имала велики голмайстори! Горд съм да нарека един световен шампион, един от тях мой приятел и да направя едно страхотно интервю за Мондиал 2022! Отива ти червената фланелка, Бебето!", написа в профила си във Фейсбук Камата. 

Стоичков имаше среща в Рио с депутата от местния сенат Ромарио в хотел „Шератон“ над Копакабана, а публикацията на великия нападател на селесао гласи:

„Днес се мотах с един от най-великите футболисти на всички времена. Горд съм да те нарека приятел! Побъбрихме си и си припомнихме много истории от времето в Барселона. Добре дошъл в Бразилия, амиго!“, заяви джобният голмайстор, цитиран от Корнер. 

Двамата позират на снимка с фланелки, които са разменили при срещата – в ръцете на Ицо е тази с номер 11 на селесао и името на Ромарио, а бразилецът държи българския екип от Мондиал 1994 с осмицата.

Стоичков и Ромарио бяха една от най-смъртоносните нападателни двойки във футбола в един, за съжаление кратък период в Барселона.

Партньорството им в атаката бе възхитително, но още по-здраво се оказа приятелството им, продължаващо вече 30 години.