30 полицейски камионетки охраняват НС от щурма на "Възраждане"

Политика
11:08 - 12 Януари 2022
4845
30 полицейски камионетки охраняват НС от щурма на "Възраждане"

Над 30 полицейски камионетки и стотици ченгета се строиха край Народното събрание около час преди старта на протеста срещу сертификатите и ваксините на имунизираните срещу ковид лидери на "Възраждане" на Костадин Костадинов, видя репортер на Lupa.bg. 

Целият периметър около парламента е заграден, а се очаква по обяд и движението по бул. "Цар Освободител" да бъде спряно. 

Самият лидер на формацията е под карантина, след като стана контактен на заразения шеф на НС Никола Минчев при заседанието на КСНС в понеделник. 

По-рано активисти на "Възраждане" се оплакаха от полицейска репресия, упражнена върху шофьори на наетите от националистическата партия автобуси за демонстрацията в София. Водачите, съмнително според симпатизантите на Костадинов, дали един след друг положителни проби за наличието на бензодиазепини в кръвта, а след това при повторни тестове се оказали отрицателни. Забавяне на рейсовете имало и във Варна, и във Велико Търново. 

Политическият анализатор Николай Слатински пък се възмути: Държавата си няма друга работа, та трябва десетки, а може би стотици полицаи и не само полицаи да охраняват безумието на "Израждане", като показа снимки на струпването на ченгета в Триъгълника на властта.