30 рашистки лъжи в 1 предаване на Волгин

Ще бъде наистина уникално да трябва да се създава закон, за да бъде отстранен най-сетне от неговия радио бункер окупаторът на държавния микрофон и неговите картечарки

Коментар
14:39 - 14 Февруари 2024
7487
30 рашистки лъжи в 1 предаване на Волгин

Иво Инджев, фейсбук

30 доказани лъжи и манипулации в полза на рашиzма само в едно предаване на деzинформатора Волгин

Знам, че не бива да радвам рашистките пропагандатори, като им обръщам отново внимание, но нагъл текст на лицето Волгин, лице на рашистката пропаганда от държавния микрофон на БНР, ме накара да се върна към едно предаване под негово водачество, за което вече съм писал. Лъжите, които бяха изречени от него и подобията му на 28 февруари 2022 г. бяха десетки. Лъжеха един през друг, а Волгин не можеше да им се насити и подстрекаваше за още.

Днес той бил разтревожен от вероятността да бъде приет законопроект за борба с дезинформацията. Голямо нахалство е това от страна на професионалния дезинформатор номер едно в държавата. Оглавява класацията заради факта, че ползва държавната трибуна кажи-речи цяла седмица години наред да стреля без съпротива с руzката “гледна точка”.

Само в това негово предаване съм разчленил и изброил 30 лъжи и манипулации. А представете си каква е съвкупността от лъжите, които лично той и неговите подбрани за целта подгласници казват в ефира на БНР!

Особено грозно изпъкват прогнозите, които междувременно са опровергани от фактите. Придобиват доказателствената стойност на снимките, които от дистанцията на времето стават все по-впечатляващи, забележими и забележителни за събития, пред(по)ставяни за истина.

Ето 30 лъжи, без претенция за изчерпателност, изречени от квартета Волгин, Григорова, Дачков и Шивиков на 28 февруари 2022 г., само 4 дни след нахлуването на руzките агресори в Украйна, когато самите московци си бяха повярвали, че ще разгромят и превземат Украйна за няколко дни. Нашистките резоньори вдъхновено подхванаха тук еуфорията им, ставайки жертва хора на руzката пропаганда и нейното препредаване за българска консумация.

Дарина Григорова

1.“Русия иска демокрация в Украйна”
2. Зеленски е избягал
3. Снимал се е някъде другаде
4. Предал е народа си
5. Предстои украинците (а не агресорите, нахлули в Украйна) да извършат много престъпления в “ДонбасТ” (украинците на своя територия, а не агресорите)
6. (Военният министър) Стефан Янев е образец за храброст (защото е против да се дават оръжия на доказано вече от 2 години храбрите украинци, за които малко по-нататък в предаването Волгин ще излъже, че нямали много желание да се сражават)
7. (Украинските национални герои от съпротивата срещу нацистите и болшевиките) Шухевич и Бандера са същото като ген. Луков
8. Русия се опитва да “усмири” двете сепаратистки републики (всъщност създадени, поддържани, подстрекавани,въоръжавани, снабдявани логистично с всичко от Москва, а по късно и обявени за част от РФ, както знаем с днешна дата)

Явор Дачков

9. Янев е уволнен от поста военен министър заради отказа му да даде самолети на... американците (които щели след това да ги дадат на украинците)
10. Хора като Янев и Радев биват отстранявани от американците от правителството, тъй като не се държат съвсем като ястреби (Радев нито е бил в правителството, нито е отстраняван, но и до днес е ястреб, кацнал на ръката на Путлер)
11. Премиерът Кирил Петков нарекъл Путин диктатор, както Байдън дори не го е наричал (всъщност американският президент го нарече военнопрестъпник и убиец)
12. Генерал Янев ще направи партия, която ще получи голяма подкрепа (обаче проектът му се провали зрелищно и получи на избори подкрепа, близка до нулата)
13. Предсрочни избори няма да има (имаше през октомври)
14. Русия има най-добрите журналисти…
15. България е на едно първите места по свобода на словото…
16. В България не може да се чуе истината за Русия (въпреки “едно от първите места по свобода на словото”?!) защото пропагандата срещу нея е ужасяваща
17. Тъжно е, че се връщаме назад комунизма

Ген. Шивиков

18. България е въвлечена отвън във война (нито е била въвлечена по онова време, нито след това)
19. Кирил Петков (вероятно) не знае как се държи автомат, но си позволява да спори с ген. Янев
20. Войната в Украйна ( която в момента не е война според рашистката пропаганда и според самия Шивиков) е започнала през 2014 г.
21. Не е случайно, че е наречена специална военна операция, защото трябва да спре братоубийствената гражданска ВОЙНА (курсивът мой-бел. Иво Инджев заради класиката като по Оруел ”войната не е война”)
22. Руските войски ще влезнат в Киев, за да изпълнят целите да бъде свалено правителството ( откровено признание, но несбъднато предсказание- Путлер обясни поражението на войските му в битката за Киев пред “кравара” Тъкър Карлсън тези дни с това, че бил наредил да се оттеглят заради опитите му да преговаря за мир)
23. Не изключвам цивилни жертви, защото кметът Кличко и президентът Зеленски, които не се знае къде се крият, непрекъснато призовават населението да излезе и да послужи като жив щит (няма такива призиви, а Кличко и Зеленски изобщо не се криеха, освен от неколкократните опити на пратеници на руzкия държавен бандитизъм да ги открият и ликвидират физически)
24. Това (несъществуващите призиви за живи щит) е тероризъм
25. Целта на руските сили не е да изпепелят украинската земя (изпепелиха цели градове, като близо половин милионния Мариупол)
26. Те (руските сили) взаимодействат с украинските професионалисти ( това във връзка с призива на Путлер на втория ден от нападението му украинските военни да арестуват Зеленски и да свалят властта)
27. Имам информация от украински канал, че украинските националисти избиват украински офицери, които не искат да изпълняват заповедите на командването (няма нито едно доказателства за подобно “избиване” и до днес, близо две години по-късно)
28. Украинската армия не проявява особена готовност да се сражава (вмъква се лъжецът Волгин)
29. “Тъй верно” (на практика) казва съгласният с него лъжец Шивиков
30. Защо е бил изобщо в Ирак и Афганистан? За да си изпробва професионализма (заявява проваленият като генерал и политик след това Шивиков)

Горните примери за долна пропагандна не са някаква публицистична измислица. Нека подчертая пак: става дума за едно единствено предаване на Волгин, който по няколко дни в седмицата бълва още от същото чрез най-всепроникващия във всяка българска къща ефир, какъвто е този на държавното радио, ползващо изградената за целта още при комунизма съответна инфраструктура, част от системата за национална сигурност. Нима държавата няма правото да си извоюва контрола над нея заради опасенията, че ще бъде обвинена в цензура (каквито Волгин и днес хвърля в аванс, без още да му се е случило нищо подобно, но “подозира”, че ще стане)?

Ще бъде наистина уникално да трябва да се създава закон, за да бъде отстранен най-сетне от неговия радио бункер окупаторът на държавния микрофон и неговите картечарки. (Уни)калното нахалство все пак и най-накрая трябва да срещне някакъв институционален отпор. Воят на гузните, които без задръжки пръскат вражеска отрова по време на (хибридна) война срещу България, ще бъде музика в ушите на омерзените от държавното бездействие българи.