300 лв. акт за слънчевите бани на Каракачанов в парка

Топ
17:52 - 15 Април 2020
3364
300 лв. акт за слънчевите бани на Каракачанов в парка

Вероятно утре ще бъде предявен акт на Красимир Каракачанов след репортажа, в който седи на пейка пред Народния театър. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред Би Ти Ви.

Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1000 лева.

„Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк“, допълни той.

Имаме опит от Банско и го прилагаме и в старозагорското село Паничерево, коментира Маринов във връзка с поставянето на селото под карантина.

По думите му има изградени 7 КПП-та за селото, но обясни, че се разчита на отговорността на гражданите. "Ако не успеем по Великден да спазим дисциплината, рискуваме до май всичко, постигнато в момента, да отиде по дяволите".

Има хора, които не усещат каква е заплахата  и затова от довечера влизат в сила заповеди за ограничение на движението в квартали, където има гнезда на заразени, каза той.

В момента активно карантинираните са 20 490, каза още Маринов и уточни, че се състоят физически проверки от полицаи. "Проверката може и да стане по телефон, както да отиде на място и карантинираният да се покаже през прозореца". 

Той допълни, че към момента има 2 обвинения към Волен Сидеров, но от СДВР обработват материалите. "Има приет закон за подвеждаща и лъжлива информация - колегите са се сезирали и са предприели компетентни действия".

Според него свободата на словото в България не е нарушена. "В Дания забраниха всякаква информация за борбата с коронавируса, освен официалните правителствени източници", каза още той.