3000 евро заплата, но ако имаш еврейска жилка

Новини
17:55 - 02 Декември 2019
7460
3000 евро заплата, но ако имаш еврейска жилка

Добри заплати, но и много работа - това предлага на своите служители израелската компания "Ел Ал". Минималното заплащане е 3000 евро, но работниците са доста ангажирани, защото понякога са заети 27 дни в месеца.

"Понякога забравяме къде живеем, постоянно пътуваме, в движение сме. Случва се и да работим 27-28 дни, но си заслужава парите", сподели пред Lupa.bg служител на "Ел Ал".

Тези 3000 евро са една от най-ниските заплати в компанията. Евреите не пестят средства за сигурност. Трудно е да попаднеш и в тяхната схема. Проучването на кандидат продължава около 6 месеца, след това още толкова време минва за обучение в Израел.

Любопитен факт е, че не всеки може да работи за "Ел Ал". Едно от условията е кандидатът да има еврейска жилка, т.е. някой роднина и то по женска линия - майка, баба и т.н. Разбира се, английският е задължителен, а след постъпване на работа започват и курсове по иврит.

"Трудът се цени, затова и заплащането е адекватно. За България това е супер заплата, особено ако си млад и нямаш ангажименти към семейство. Багажите на всеки пътник преминават на допълнителна проверка, всичко се изважда и се преглежда детайлно на специални 5D скенери. Проверените багажи се охраняват до качването на самолета. Случвало се е някои от нас да стоят с труп в ковчег цяла нощ, ако полетът е на сутринта", сподели друг служител на компанията.