31 души с коронавирус се лекуват в "Пирогов" , от които 6 са в интензивно отделение

След Великден ще се тества персоналът на болницата за COVID-19, обяви проф. Асен Балтов

Здраве
12:26 - 07 Април 2020
3021
31 души с коронавирус се лекуват в "Пирогов", от които 6 са в интензивно отделение

В момента в болница "Пирогов" се лекуват 31 души с коронавирус, от които 6 са в интензивно отделение. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов след посещението на президента Румен Радев в лечебното заведение.

Балтов посочи, че в реанимацията на "Пирогов" има 24 готови апарата да поемат тежки случаи, в момента там има 6 настанени, другите 25 болни са в средно или тежко състояние с необходимост от кислородна терапия и те се лекуват в отделена клиника, която е само за коронавирус.

Балтов посочи, че е важно да се мисли и за психическото здраве на хората и изрази надежда те да осъзнаят, че Цветница и Великденските празници са най-важният период когато трябва да се спазва карантина задължително. Директорът на "Пирогов" каза още, че се обмися след Великденските празници да се направи общо тестуване с бързи тестове на целия персонал на "Пирогов", за да се види дали има някакъв изграден, придобит имунитет и да има реална картина какво се е случило след месец с реална битка с коронавируса, предаде БТА. 

Асен Балтов коментира още в отговор на въпрос, че в "Пирогов" всички имат необходимите защитни и предпазни средства и ако другите болници са взели мерките, които са взети в "Пирогов" от самото начало, няма нужда от притеснение.