31 пакистанци бяха скрити в камион във Франция

Шофьорът е арестуван

ЕС
16:35 - 02 Ноември 2019
2179
31 пакистанци бяха скрити в камион във Франция

31 пакистанци бяха открити при проверка на камион на магистрала в Югоизточна Франция, близо до италианската граница вчера. Шофьорът който също е пакистанец, е арестуван, съобщи прокуратурата в Ница, цитирана от "Франс прес".

В групата мигранти има три момчета на 15 години, но не и семейства, посочва прокуратурата.

Всички са предадени на италианските власти, както предвижда процедурата за недопускане, въведена след възстановяването на граничния контрол през ноември 2015 г., съобщиха властите в департамент Алп Маритим, потвърждавайки информация от в. "Нис матен".

Тази процедура се прилага, когато проверката е осъществена на "разрешен пропускателен пункт" - нещо като виртуална граница, какъвто е случаят, и се прилага за всички незаконно пребиваващи независимо от възрастта им, отбелязва АФП.

Ще опитаме да установим дали не става въпрос за мрежа и има ли организатори. Ако не установим такива, шофьорът на камиона, който е под стража в граничната полиция, ще бъде предаден на прокуратурата и ще бъде съден по бързата процедура за съдействие на чужденци да влизат незаконно в страната, казаха от прокуратурата в Ница.