32-годишен спортист получи инфаркт и почина

Футбол
09:30 - 16 Февруари 2022
10519
32-годишен спортист получи инфаркт и почина

Поредна трагедия разтърси световния спорт. 32-годишният играч по футзал Дженан Челиглия е починал внезапно. Босненецът е получил инфаркт по време на тренировка, пишат медиите в родината му.

Челиглия беше един от най-добрите играчи по футзал в Босна и Херцеговина, пише news2.bg. Само ден преди трагедията той играе за клубния си отбор Конич при победата с 4:0 над Чулин Млин, като дори вкарва един от головете.

След това в социалните мрежи той позира ликуващ заедно със своите съотборници. Жизнерадостните снимки по нищо не предвещават предстоящата трагедия.

24 часа по-късно той отишъл на тренировка, където е получил инфаркт. Запознати спортистът е имал сърдечни проблеми и преди това, но не е обръщал сериозно внимание на лечението си.

Дженан Челиглия става част от Конич само преди месец, а преди това носи екипите на Центер и Танго. Играл е още в Китай и Германия.

Както е известно, случаите на сърдечен удар със спортисти зачестиха през последните месеци. Светът започна да обръща внимание на това, след като през лятото всички видяха по телевизията случая с датския национал Кристиан Ериксен по време на мача с Финландия от европейското първенство.