32-годишна лекарка бере душа след ваксина

Мексиканката била с парализа след имунизацията

Свят
17:33 - 06 Януари 2021
6084
32-годишна лекарка бере душа след ваксина

32-годишна лекарка по вътрешни болести от мексиканския град Коауила е била хоспитализирана след поставена ваксина срещу новия коронавирус. Карла Перес Осорио е била имунизирана на 30 декември с препарата на Пфайзер/Байоонтех, както стотици нейни колеги, борещи се срещу заразата на първа линия, съобщава Новини.бг.

Първоначално младата лекарка не е имала никакви оплаквания, но 12 часа след поставената инжекция крайниците ѝ се парализирали, поради което е трябвало да бъде транспортирана по спешност в болницата в Монтерей.

Към днешна дата Карла Осорио се чувства по-добре, съобщиха роднините ѝ, цитирани от сайта infobae. Първоначално родителите ѝ настоявали тя да бъде преместена в специализирана болница, тъй като по думите им, освен парализата, дъщеря им и на няколко пъти припаднала.

Здравните експерти уточниха, че Осорио е била прегледана от невролог, който я диагностицирал с миелит и така тя била хоспитализирана в Монтерей. Те отрекоха информацията, че младата жена е била интубирана, както е твърдяло в местни медии семейството ѝ.

Властите в Коауила съобщиха, че от началото на ваксинацията в града са били имунизирани малко над 1600 здравни работници, от които само Осорио и друг лекар са получили нежелани реакции след поставена ваксина, като все пак признаха, че именно случаят с 32-годишната Осорио е бил най-тежкият не само в Коауила, но и в цяло Мексико.