320 хиляди семейства ще получат помощ за отопление

Досега помощите за ток и парно бяха насочени към пенсионери и семейства на деца с увреждания

Общество
20:30 - 14 Септември 2023
2893
320 хиляди семейства ще получат помощ за отопление

320 хиляди домакинства се очаква да получат еднократна помощ, за да покрият част от разходите си за отопление. Сумата е в размер на 148,35 лв. се отпуска по европейски проект.

Условие да се вземат парите е - семействата да получават месечни помощи за отглеждане на дете в периода от 1 април 2022 г. до края на март тази година. Досега еднократните помощи за ток и парно бяха насочени към пенсионери и семейства на деца с увреждания.

За първи път тази година сумата ще подпомага социално-слаби, получаващи детски надбавки. Изплащането на средствата започва след 20 септември и ще продължи до края на ноември.

„Основната цел на тази добавка е за компенсиране на размера на инфлацията, свързана и с разходи с топло и електроенергията, които уязвимите лица вече са направили за предходния зимен сезон!”, каза Николай Найденов, заместник-министър на труда и социалната политика.

„Не е необходимо да предоставят документи. Тя ще се изплати или по банков път или по пощата”, посочи Таня Михайлова, зам.-изпълнителен директор на АСП.