35-годишен почина от коронавируса в Тайланд

Армения съобщи за първия заразен на територията си

Новини
11:20 - 01 Март 2020
3882
35-годишен почина от коронавируса в Тайланд

Първа жертва на коронавируса в Тайланд. Починал е 35-годишен мъж, който първоначално бил приет в болницата за лечение на малария, но по-късно дал положителни проби за коронавируса. Човекът е издъхнал от множествена органна недостатъчност.
 
Здравните власти разследват дали смъртта му е причинена от коронавируса, защото пробите му са били отрицателни след 16 февруари.
 
До момента, Тайланд е съобщил за 42 случая на заразяване с коронавируса. Трийсет пациенти са изписани от болницата, а 11 все още са лекувани.
 
Премиерът на Армения Никол Пашинян пък съобщи днес за първия случай на новия коронавирус на територията на страната, предаде ТАСС.
 
Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари, написа Пашинян на страницата си във Фейсбук.

Мъжът сам дошъл в болница и е направил тест, който дал позитивен резултат. Състоянието му е задоволително. Резултатът на съпругата му е отрицателен, подчерта премиерът и увери, че всички, които са имали контакт с пациента, ще бъдат изолирани.
 
Пашинян добави, че планираното за тази вечер шествие в памет на загиналите при масовите безредици на 1 март 2008 г. ще бъде отменено.