4 г. затвор затвор за 6 трупа и 20 ранени на АМ "Тракия"

През април 2018 г. шофьорката, предизвикала катастрофа беше оставена в ареста

Новини
14:38 - 30 Октомври 2019
1556
4 г. затвор затвор за 6 трупа и 20 ранени на АМ "Тракия"

Софийският окръжен съд постанови 4 години затвор на жената, причинила катастрофата на АМ "Тракия", съобщи Нова телевизия. 

Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата поискаха условна присъда за Цвета Таскова с мотива, че била психически нестабилна след инцидента.

Тя помоли да й бъде даден шанс. При инцидента загинаха 6-ма души, а над 20 бяха ранени
Припомняме, при тежката катастрофа на АМ "Тракия" загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

Тогавашният регионален министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски съобщиха, че пътната настилка не е причината за катастрофата.

През април 2018 г. шофьорката, предизвикала катастрофа беше оставена в ареста. Тя е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост.

Таскова не е била внимателна на пътя и така се е стигнало до тежкия инцидент.

Според прокуратурата шофьорът на автобуса няма никаква вина за инцидента. Затова и поискаха на Таскова да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

"Липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара, разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното за движение", репликираха от защитата на Таскова и допълниха, че за няколко дни разследване е невъзможно да се установи фактическата обстановка, защото делото е сложно.
29-годишната Цвета Таскова е работила като барман по черноморските курорти. Една от причините съдът да я остави в ареста е, че е възнамерявала да работи по курортите в Гърция, а това може да доведе до укриването ѝ.