4 години затвор за мъж, пребил и ограбил възрастни хора

Общество
16:46 - 20 Април 2023
1091
4 години затвор за мъж, пребил и ограбил възрастни хора

Наказание от четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим ще изтърпи 30-годишен мъж, извършил грабеж спрямо възрастни хора в мъглижкото село Ветрен.

Това съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора, който е одобрил споразумение, сключено между подсъдимия, Окръжната прокуратура и защитника му. 

На 10 октомври 2022 г. той е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол и настоявал да му предадат наличните си пари.

Пострадалите заявили, че нямат пари, след което извършителят нанесъл средна телесна повреда на възрастни мъж, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина. Той е взел мобилните им телефони и избягал. 

Съдът е взел под внимание, че грабежът е извършен отнего в изпитателния срок по предходно негово осъждане за същото по вид престъпно деяние. Съдът е постановил подсъдимият да изтърпи отделно при първоначален „строг“ режим и отложеното наказание в размер на две години "лишаване от свобода". Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.