4-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа край Пловдив

Общество
12:55 - 09 Ноември 2023
1309
4-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа край Пловдив

4-годишно дете е прието в пловдивска болница след катастрофа в село Милево. Състоянието му е тежко и е с опасност за живота, съобщиха от полицията.

По първоначални данни около 10,40 ч. в понеделник то изскочило внезапно на улицата и било ударено от преминаващ микробус "Форд", чийто 61-годишен водач не е проявил достатъчно внимание към уязвимия участник в движението. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се разследват в районното управление в Асеновград.

С опасност за живота е и 73-годишен велосипедист, пострадал вчера на източния обходен път на Пловдив. Сигналът е получен в полицията около 16,30 ч. Възрастният колоездач излязъл внезапно на пътното платно от поземлен имот край пътен възел "Скобелева майка" и бил блъснат от движещ се с предимство лек автомобил БМВ. Пострадалият е транспортиран в болница в критично състояние, лекарите се борят за живота му. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на 19-годишната водачка на колата са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.