4-годишно решава дроби

За Айдън задачите са удоволствие

Мистика
16:42 - 04 Септември 2020
4925
4-годишно решава дроби

4-годишната Айдън живее във Вашингтон и под ръководството на майка си Синтия Единги всеки ден решава математически задачи за гимназиалните класове. За Айдън не е трудно да решава примери с дроби и други доста трудни за пораснали деца задачи. За малкото момиче това е нещо като игра, която й носи много радост и удоволствие.

Освен това тя обича химията, лесно пише и чете, играе шах и често побеждава майка си. Всичко започва, след като на две години Айдън се научава да чете и пише. Майка й, която обожава математиката, решава да се опита да научи дъщеря си и на точните науки. Айдън не само бързо овладява математическата наука, но започва да прави сложни изчисления наум почти мигновено.

Синтия Единги се надява, че когато бъде изпратена на училище (в САЩ това може да стане от 5-годишна възраст) дъщеря й ще е достигнала такова ниво на развитие по математика, че ще трябва да учи в специализирана образователна институция, като започне поне от пети клас. Но как ще се отрази това от чисто психологическа гледна точка на детето, е сериозен въпрос, за който родителите са спокойни и казват, че времето ще постави всичко на мястото си.