4 месеца затвор за домашен насилник

Нарушил ограничителна заповед

Новини
13:43 - 31 Октомври 2019
1499
4 месеца затвор за домашен насилник

По бързо производство, водено от Района прокуратура – Велико Търново и след одобрено от съда споразумение между страните, осъдиха мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Б. Ц. е признат за виновен за това, че в периода 12.10.2019 г. - 18.10.2019 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил Заповед за защита от домашното насилие от 25.07.2019 г., по граждански дело на Районен съд гр.Велико Търново, с която му се забранява да приближава жилището, в което живеят Х. А. и дъщеря й. 5 часа в нощта на 12 срещу 13 октомври насилникът обикалял около жилището, качвал се на оградата, за да я прескочи и влезе вътре. 5 дни по-късно отново обикалял около имота да търси Х.А., впоследствие влязъл в двора и в жилището, извел на инвалидна количка майката на жената и седнал да я чака до чешмата в двора.

За нарушаването на ограничителната заповед Б.Ц. е осъден на лишаване от свобода за срок от четири месеца, което да изтърпи при общ режим. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържана под стража.