4 -метров великан яде хора

Убит е от войници в Афганистан

Нещо за четене
11:05 - 22 Февруари 2022
7217
4-метров великан яде хора

Тази история е разказана от Стивън Куейл през 2002 г. в популярно американско радиопредаване за паранормални явления. Според Куейл историята е засекретена веднага след случването й и остава скрита от обществеността с усилията на правителството на САЩ.

Всичко започва, когато един ден по време на военната операция на САЩ в Афганистан отряд войници не се връща от мисия. Командването се опитва да се свърже с отряда, но отговор няма. В пустинята е изпратена специална група със задача да открие и върне изчезналия отряд. Предполага се, че отрядът може да е попаднал в засада, а войниците да са убити или пленени от противника.

Пристигайки в района, където се губи връзката с изчезналия отряд, специалните части започват да оглеждат района и скоро се натъкват на входа на голяма пещера. Откриват оръжието и части от бойното снаряжение на изчезналите войници.

Групата внимателно оглежда входа на пещерата, когато изведнъж отвътре изскача огромен великан, по-висок от двама обикновени човека, поставени един върху друг.

Великанът определено е с белезите на мъж с рошава червена брада и рижа коса. Той крещи яростно и се втурва към войниците с юмруци. Съвсем като в холивудските филми те отстъпват крачка назад, като веднага започват да стрелят по гиганта. Дори и при голямата огнева мощ на целия отряд, въоръжен с най-модерното за времето оръжие, са необходими цели 30 секунди непрекъснат обстрел върху великана, за да бъде убит той.

След това екипът претърсва вътрешността на пещерата и открива телата на мъжете от изчезналия отряд, изгризани до кости, както и по-стари човешки кости. Войниците стигнат до извода, че човекоядецът великан живее в пещерата от дълго време и се храни с преминаващите хора.

Що се отнася до тялото на гиганта, то тежало най-малко 500 килограма. Транспортирано е по въздух до местната военна база, а след това изпратено с по-голям самолет и никой повече не узнава нищо за него.

Когато войниците от специалната част се връщат в САЩ, те са принудени да подпишат споразумения за неразкриване на информацията. Историята с великана от района на Кандахар е засекретена. Въпреки това тя е  преразказвана от различни медии по света. Остават съмненията за нейната достоверност.