40 американци са се заразили с коронавирус по време на круиз в Япония

Туристите ще бъдат настанени в болници, а тези със симптоми няма да се качат на самолета за евакуация

Свят
21:14 - 16 Февруари 2020
2551
40 американци са се заразили с коронавирус по време на круиз в Япония

Около 40 граждани на САЩ на борда на поставения под карантина круизен кораб в Япония са дали положителни проби за наличие на новия коронавирус, предаде ДПА.

 "Четиридесет от тях са заразени. Никъде няма да ходят. Ще бъдат настанени в болници в Япония", каза в интервю за телевизия Си Би Ес директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

"Хората, които проявяват симптоми, няма да могат да се качат на самолета за евакуация", обясни той. Останалите ще бъдат върнати у дома.

 Министерството на отбраната на САЩ каза, че пасажерите от кораба, който е поставен под карантина до пристанището в Йокохама от 3 февруари, ще бъдат евакуирани с два самолета на японското правителство, допълни БТА.

В Германия приключи 14-дневната карантина на около 120 души, върнати от Китай. Те бяха прибрани у дома със самолет от китайския град Ухан, огнище на епидемията, и настанени във военни общежития в Гермерсхайм в Западна Германия.

Общо 16 са потвърдените случаи в Германия. Четиринайсет от пациентите са лекувани в Бавария и няколко от тях вече са изписани. Двама бяха изписани в петък от болница във Франкфурт.