40-и ден недоволство: Блокадите остават на трите възлови кръстовища

Общество
19:11 - 17 Август 2020
2583
40-и ден недоволство: Блокадите остават на трите възлови кръстовища

На 40-ия ден от протестите блокирани остават трите възлови кръстовища – „Орлов мост“, Ректората на Софийския университет и при пл. „Независимост“ до президентството.

От „Отровното трио” заявиха, че готвят голям национален протест, но не казаха кога.

„Няма как да допуснем диктатурата да стане законна у нас. Просто това няма как да стане. Сега има мека диктатура, която е незаконна”, каза Николай Хаджигенов.

„Направихме структури на протеста в 36 града, ще организираме мощен национален протест, явно тези хора са глухи. Естествено пак в мирно време, но нека се види колко сме, кои сме и каква ще е реакцията”, добави проф. Велислав Минеков.

Простиращите увериха, че ще има още блокади. Те ще обсаждат различни институции, като няма да казват предварително коя сграда ще обградят.

От днес на протест излизат и медицинските сестри. Те са обсадили здравното министерство. Протестът им ще е безсрочен. Основният им мотив е, че при подписването на анекса към Националния рамков договор миналата седмица, са включени само лекари и стоматолози, но не и медицинските специалисти.

Сутринта протестиращите направиха опит да влязат в Министерство на правосъдието, за да се срещнат с Данаил Кирилов, но не бяха допуснати от охраната. Затова сградата беше замеряна с яйца. За малко беше блокирано движението по бул. „Раковски“.