40 задържани при акцията „купен вот“ в страната

Най-много са арестувани в област Благоевград и Варна

Общество
13:42 - 16 Октомври 2024
3175
40 задържани при акцията „купен вот“ в страната

Акция срещу изборната търговия и престъпността в четири области на страната. Задържаните до този момент с най-различни обвинения са над 40 души. Най-много са арестувани в област Благоевград и Варна. 

Акцията в Благоевград продължава вече няколко часа. Още в първите часове бяха извършени над 20 ареста на територията на област Благоевград.

На много места в града и към този момент има екипи на полицията и жандармерията.

Голяма част от полицейския ресурс е съсредоточен в ромската махала в града. Освен частни адреси, се проверяват още търговски обекти, заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

Правят се и проверки на пътя в цялата област - до момента са извършени 270 проверки на автомобили, а проверените лица над 320.

„Към момента са съставени 24 акта за установяване на адм. нарушение, 43 фиша, връчени са над 50 електронни фиша. И естествено са установени 4 автомобила, които са спрени от движение, поради технически проблеми“, каза Сергей Алексов, началник отдел „Пътна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

И акцията във Варна започна по малките часове на деня. До момента има 21 задържани и 9 досъдебни производства. В операцията са включени сили от няколко звена на МВР. Проверяват се частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.