400 000 души са разгледали столичния зоопарк през 2018 г.

Демонстрационното хранене през уикенда е магнит за посетителите

Новини
17:09 - 01 Май 2019
2396
400 000 души са разгледали столичния зоопарк през 2018 г.

400 000 души са посетили зоологическата градина през изминалата година, похвали се в интервю за агенция „Фокус“ директорът на Софийския зоопарк Добромир Бориславов по повод 131-годишнината от създаването на зоопарка.

Той изтъкна, че миналата година има ръст в посещаемостта от 20%, в сравнение с предишната година. „Може би това се дължи на подобряващите се условия в зоопарка. Не е тайна, хората знаят, че преди две години започнаха активни реконструкции на входа и сектора на големите котки. В момента тече поредната реконструкция“, посочи Бориславов. „Опитваме да се справим с трудностите. Все пак обектът е много голям. Изисква много средства. Заложили сме си едни по-сериозни цели. Това явно се отразява на посещаемостта“, коментира директорът.

Според Бориславов хората приемат зоопарка като място, където не само да си направят разходка, но и да видят интересни неща. „Започнахме с много интересни инициативи за така нареченото демонстрационно хранене събота и неделя. То е магнит за много хора, защото за парите за вход получават допълнителни емоции“ - каза Добромир Бориславов. - Това според мен е причина да вдигнем броя на посетителите. То може само да ни радва, защото е добра референция за начина, по който работим“, допълни още директорът на зоопарка.

Демонстрационното хранене на животните в събота и неделя привлича много хора