400 лева стигна билетът в Народния театър

Рекордни цени за представленията на Джон Малкович, причината е хонорара му от 30 000 евро за всяко представление

Новини
21:31 - 23 Януари 2023
22497
400 лева стигна билетът в Народния театър

Билетите за спектаклите с Джон Малкович в Народния театър ще бъдат пуснати в продажба точно в 12 часа на обед в сряда, 25 януари, съобщиха официално от театъра. Те ще могат да се купят от касите и сайта на Народниа, както и в мрежата на Eventim. Цените обаче са доста солени - започват от 50 лева и стигат до зашеметяващите 400 лева, научи Lupa.bg.

Билетите са разделени в осем различни ценови категории. Най-скъпите, тези от по 300 и 400 лева, са в ложите. Покани не са предвидени. Причината за шокиращо високите цени са баснословните хонорари, които се плащат на Малкович. За всяко представление се плащат по 30 000 евро, твърди източник на Lupa.bg. От Народния театър не коментират хонорара на звездата.

Пускането на билети за дългоочакваното гостуване на холивудската икона у нас опъна нервите на зрители и фенове на холивудската звезда, които очакваха това да се случи още в началото на януари. Lupa.bg научи, че телефоните на билетните каси на Народния театър през последния месец са загрели от зрители, които питали кога ще бъдат пуснати билетите. Въпреки високите цени на пропуските, сигурно е, че те ще се продадат за минути.

"За първи път световноизвестният американски актьор Джон Малкович ще играе на българска сцена. Ще можете да го видите през февруари само в Народния театър заедно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте", напомнят от академичната ни сцена. Единствено на 16, 17 и 18 февруари българската публика ще има възможност да гледа холивудския актьор и неговата сценична партньорка на живо в продукцията на театър "Дайлес" – Рига, „В самотата на памуковите полета“ по пиесата на Бернар-Мари Колтес. Тя е поставена от руския режисьор в изгнание Тимофей Кулябин, който през декември представи в Народния и своя прочит на "Нора" от Ибсен.

Представленията ще бъдат изнесени на английски език, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори.